ꞏ juni 2019

Smart linerlösning gav lastarskopan längre livslängd

Kontakta oss

Description of the case

Skopan är invändigt klädd med en sorts slitbädd i Hardox® 500 och ett skärskydd tillverkat av maskinbearbetat Hardox® 600. Det material som hanteras är sand med en kvartshalt på 98 %. Skyddet är fastsvetsat under framkanten och skapar en ”sandkudde” för att minimera direkt glidkontakt mellan skopan och sanden, vilket ökar livslängden. På samma sätt gör den inre ”slitbädden” att det bildas sandavlagringar som reducerar glidslitaget. Efter ett år är skopan i utmärkt skick, medan den tidigare lösningen skulle ha behövt repareras för 5 till 6 månader sedan och nu behöva lagas på nytt.

Case details

Key success factors

Lower initial cost: 70 % lägre

New service life: 100 % förbättring

New solution
Hardox® 500
Old solution

Other

Hardox wearparts center
/
Industry and wearpart
Mining Movable , Loader buckets , Slitribbor